bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Broadband in Romania

eFinance.roPotrivit unui studiu recent al TASC - o reputată companie israeliană de consultanţă în management pentru diverse verticale de business din Europa -, la mijlocul anului 2005 în România existau 585.000 de conexiuni broadband, număr ce relevă o creştere de 34% faţă de decembrie 2004. În faţa unei asemenea dinamici, investitorii din telecom au toate motivele să fie optimişti şi să fructifice cu cap oportunităţile uriaşe de pe această nişă.

Handicapul Europei Centrale şi de Est la acest capitol în raport cu Europa de Vest este considerabil: faţă de o medie de 30% a penetrării broadband în gospodăriile din cele 25 de state ale Uniunii, statele ex-comuniste afişează rate încă modeste (1: Polonia - 16%, Ungaria - 11%, Cehia - 5% şi România - doar 3%). La nivelul întregii populaţii, situaţia este şi mai albastră: după cum reiese şi din graficul 2, România are o penetrare de sub 1%, în timp ce în alte ţări acest indice ajunge şi la peste 16%.

Greu de spus cu exactitate cum vor putea fi surmontate astfel de decalaje, cu atât mai mult cu cât până şi felul în care noi, românii, de pildă, categorisim banda largă diferă mult de practica europeană. Dacă în România broadband reprezintă o conexiune la viteze de transfer de 128 Kbps, în Occident minimul acceptat este de 512 Kbps, iar media bate spre 1 Mb!

Mai mult in eFinance.ro

Technorati Tags: , ,

27 March, 2006 4:24 pm | Filed under: |

Leave a Reply